Színházi előadások tanulóinknak

Az elmúlt hetekben három színpadi produkcióval örvendeztettük meg tanulóinkat. November 17-én a Kákics együttes zenés gyermekműsorát láthatták az 1-6. osztályosok.

A tanulók életkorukhoz igazított műsorban játékos formában ismerkedhettek  meg déd- és ükszüleik korának jellegzetes népi hangszereivel.

 

zenekar kznsg

Márton napi ajándéknak szántuk a Deutsche Bühne két előadását november 10-én. A kisebbek a Békakirály című kétnyelvű mesejátékot, a nagyobbak a Hit, remény, szeretet című német nyelvű darabot nézhették meg.

A jeles nap eseményeiről így írtak nemzetiségi tanítóink, tanáraink: Szabó Magdolna és Szüsz Tímea.

Theaterbesuch am Martinitag

Die Schüler in Bakonysárkány bekamen ein seltsames Geschen zum Martinitag: sie waren ins Theater eingeladen. Das war nicht das erste Mal, dass wir die Schauspieler der Szekszárder Deutschen Bühne als Gast empfangen konnten: unsere Kinder haben sich auf ihnen schon immer gefreut. Das war auch jetzt nicht anders.

Diesmal hat Ildikó Frank, die Direktorin des Theaters die Kleineren mit dem zweisprachigen Märchen „Froschkönig” von den Gebrüder Grimm überrascht. Sieben- und Achtklässler schauten sich „Glaube Liebe Hoffnung”, eine Montage aus den Werken von Ödön von Horváth an. Die letztere war eine deutschsprachige Aufführung, deren Thema  schon in den Deutschstunden vorbereitet war, so konnten die Schüler den Vortrag genießen.

Die Kosten des Programms betrugen auf 100 000 Ft, die von der Schule getragen wurden.

 

nm2 nm4

 

Márton-napi színházlátogatás

A sárkányi iskolások különleges ajándékot, színházlátogatást kaptak Márton napra. Már nem első alkalommal jártak nálunk a színészek, eddig mindig nagy várakozást mutattak irántuk az alsósok. Most sem volt ez másképp. Ezúttal egy újabb kedves mesét varázsolt nekünk Frank Ildikó, aki egyben a színház igazgatója is. A mese a Grimm testvérek Békakirálya volt (Der Froschkönig). Német és magyar nyelven hallgathattuk meg a kedves kis történetet, melyben a gyerekek is örömmel közreműködtek. A hetedik és nyolcadik osztályosok Ödön von Horváth műveiből összeállított „Hit Remény Szeretet” című darabot nézhették meg. A témát a német órákon már előkészítették, így a színdarabot német nyelven élvezhették a gyerekek. Már kíváncsian várjuk a következő előadást is!

 

nm3