Húsvéti tojást vegyenek! Így kiabált Benő a mesebeli erdőben. Az állatoknak nagyon tetszettek a tojások, de nem akartak fizetni érte. Egy új törvényt alkottak, amely végül megoldotta a problémát.

A humorral, énekkel is színesített előadás nagyon tetszett tanulóinknak, melyet a szünet előtti utolsó tanítási napon nézhettek meg a Faluházban a Szabad Ötletek Színháza előadásában.

A programot a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta, köszönet érte.

A szünidő előtti utolsó délelőttön, immár rendhagyó módon, kézműves játszóházat szerveztünk alsós tanulóinknak. Nagy volt az izgalom, már a hét közepén bemutatásra kerültek a mintadarabok és minden kisgyermek kiválaszthatta azt a két ajándéktárgyat, amit el szeretne készíteni. Nyolc húsvéti dísz közül választhattak, volt márványfestett tojás, ajtókoszorú, tyúkanyó tojással, gyöngyből fűzött tojás, falikép, kétféle kanál-nyuszi és csipesz-nyuszi. Nem volt könnyű a döntés, de végül mindenki vidáman és megelégedetten mutatta meg nekünk az általa elkészített ajándékot, amivel a szobáját díszíti vagy apát-anyát lepi meg.

Családias hangulatban, kellemesen telt a délelőtt, gyermekek és felnőttek egyaránt élményekben gazdagon kezdjük meg az annyira várt, hosszú tavaszi szünetet. Már csak az időjárás kedvezzen! Mindenkinek jó pihenést és feltöltődést, Áldott Húsvétot, a lányoknak sok-sok locsolót, a fiúknak sok hímes tojást kívánok!

 

Malcsik Józsefné, tanító

Legújabb kori történelmünk során mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt 1848 március 15 megünneplése. Fontos volt, mert a magyar szívekben mindig magában hordozott egy sajátos szimbolikus jelentéstartalmat, a szabadság, a fejlődés, a modernizáció és a nemzeti tudat érzését. Az ezen dátum által jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeinek hivatalossá válását, illetve azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett. Büszkének kell lennünk tehát erre a napra.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola is méltó módon megünnepelte a Bakonysárkányi Faluházban. Az ünnepi műsoron Czunyiné Dr Bertalan Judit, országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Ezt követően az iskola tanulóinak, tanárainak, óvodapedagógusoknak, valamint egy szülő és egy közművelődési munkatárs szemet és fület gyönyörködtető műsora következett. A történelmi események felidézése mellett autentikus viseletű huszárok tánca is látható volt és az ünnephez kapcsolódó dallamok is színesítették a műsort.

A program fáklyás felvonulással záródott.

Köszönjük a részvételt és a szülők közreműködését a szereplő gyermekek szállításában!

A bakonysárkányi tanulók minden tanévben több rajz alkotással vettek részt az Északdunántúli Vízmű ZRT által meghirdetett megyei rajzpályázaton. A pályázat eredményhirdetését idén, március 21-én tartották meg a Víz Világnapja tiszteletére. A diákok olyan rajzokkal pályázhattak, amely felhívja figyelmüket és minden ember figyelmét életünk egyik legnélkülözhetetlenebb részvevőjére, a tiszta vízre. A zsűri által kiválasztott legsikerültebb pályaművekből a rendezők kiállítást szerveztek Tatabányán, a Vértes Agórájában. Minden egyes alkotásnak nagyon fontos mondanivalója volt: óvjuk, védjük legfontosabb természeti kincsünket és takarékoskodjunk vele. A rajzok alkotói változatos színekkel, technikákkal próbálták ezt mindenki számára érthetőbbé tenni.

Az idei tanében iskolánkból négy tanuló alkotását értékelte úgy a zsűri, hogy rajzukkal sikerült a víz fontosságára felhívni mindenki figyelmét. Büszkék lehetünk tanítványainkra, mert az eredményhirdetéskor négyszer hangzott el kis településünk és iskolánk neve több nagyobb város neve mellett.

Helyezetteink korosztályukban:

Benczik Hanna 3. osztály   I.helyezés

Molnár Dávid 3. osztály     I.helyezés

Egri Noel 2. osztály            II. helyezés

Láng Jázmin 2. osztály     III. helyezés

Gratulálunk diákjainknak és felkészítőjüknek!

                                                                                                                             Smid Márta tanító