Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

2005

Az utóbbi napokban kissé ősziesre fordult az idő.

Ez is jelzi számunkra, hamarosan megkezdődik az új tanév. Bízunk benne, hogy minden családban mód nyílt a közös pihenésre és a nyár sok boldog pillanatot hozott tanulóknak, szülőknek egyaránt. Újult erővel kezdhetünk tehát az előttünk álló tanévnek.

 

Előzetes tájékoztatásul annyit, hogy iskolánkba megérkeztek a tankönyvcsomagok. Első és második osztályban ingyenesek a könyvek, továbbá azoknak, akiknek ezt a törvény lehetővé teszi (nagycsaládos, tartósan beteg gyermek, GYVK-s, SNI-s). Minden más esetben a csomag átvétele akkor lehetséges, ha a megadott határidőre befizették az árát. Ha a postán nem kaptak csekket, jelzésre az első napon adunk pótcsekket és annak befizetése után vehetők át a könyvek. A tankönyveket szeptember elsején, az első tanítási napon vehetik át a szülők és a gyermekek. Az első hét a türelmi idő, kérjük, hogy a második hétre mindenkinek bekötött könyvei legyenek!

 

Örömünkre szolgál, hogy Önkormányzatunk támogatásának köszönhetően egy szépen felújított sportpályával várhatjuk a gyermekeket. A pedagógusok is mindent megtesznek, hogy szép környezetbe érkezhessenek a diákok.

A tanévet szeptember elsején 8 órakor nyitjuk meg, melyre szeretettel várjuk a szülőket is. A volán- és iskolabuszok a tavalyi menetrend szerint közlekednek.

 

Az új tanévre mindenkinek kitartó munkát, jó eredményeket és sok szép diákélményt kívánunk!

 

Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola Tantestülete

Kedves Gyerekek!

Szeretettel köszöntelek benneteket. A vakációnak vége, ezen ne is bánkódjatok sokat, hiszen a nyári szünet attól olyan jó, hogy süt a nap, lehet strandolni, kirándulni.  Mostanában már inkább hűvös van és esik az eső. Nincs is annál jobb, mint ülni a szépen kidíszített tanteremben és új ismereteket szerezni. A szünetekben pedig jókat mesélni az élményekről.:)

Nálunk ma kitüntetett szerepet kapnak azok a gyermekek, akik első tanévnyitójukon és első tanítási napjukon vesznek részt. Hamarosan közelebbről is megismerkedhetünk velük, hiszen készültek is egy kis műsorral.

Kedves Elsősök! Én már tudom, hogy nagyon jól fogjátok érezni itt magatokat, tanítóitok sok szép programot terveztek számotokra.

Most pedig örömmel fogadjuk műsorotokat.

IMG_9924

Kedves Szülők!

Minden tanév újabb és újabb feladatokat jelent. És nemcsak a gyermekek, de a szülők és pedagógusok számára is. Szükség lesz a figyelmükre, a türelmükre, a példamutatásukra. Közös munkánk során a partneri együttműködést tartom a legfontosabbnak. Ez adhat a gyermekeinknek olyan hátteret, alapot, amely a legoptimálisabb fejlődésüket biztosítja, a tehetségüket felszínre hozza, személyiségüket harmonikussá teszi.

Tisztelt Pedagógusok! Kedves Kollégák!

A tanévkezdéskor nemcsak a diákok tesznek fogadalmat az eredményesebb tanulásra vagy a szülők a nagyobb odafigyelésre, hanem mi is: még jobb eredményeket, sikeresebb programokat szeretnénk. Az elmúlt héten meggyőztetek arról, ennek érdekében mindent megtesztek. Így a szokásosnál is több program, esemény várja tanulóinkat ebben az évben. Az új kerettanterv bevezetése újabb osztályokat érint, ez magasabb óraszámokat és több feladatot is jelent tanárnak és diáknak egyaránt.

Nézzük a konkrétumokat!

Iskolánkba új német tanár érkezett, Gál Zsófia, akit szeretettel köszöntünk. Az ő jelenléte lehetőséget biztosít arra, hogy a legnagyobb létszámú osztályunkban csoportbontásban tanítsuk a németet.

Az első osztályosok osztályfőnöke Tündi néni, a negyedikeseké Zsuzsa néni, az ötödikeseké Gábor bácsi, a többi osztályfőnök változatlan.

Ebben az évben folytatódik az iskolagyümölcs program és minden gyermek kap iskolatejet is.

A szakkörökre osztályfőnökeiteknél, szaktanáraitoknál jelentkezhettek. Új lehetőség az idei tanévben a 6. és 8. osztályban a kompetenciafejlesztő foglalkozás.

Számtalan tanórán kívüli program vár rátok. A táncos lábú 6. osztályosok hamarosan két napos csehországi kiránduláson vehetnek részt. Lesznek egyéb tanulmányi kirándulások, parlamenti látogatás, színházi programok és az egész tanévben Fekete István írói és természetszerető munkájához kapcsolódnak választható tevékenységeink, a témahét és a projekthetek is. Legyetek aktívak, minél több programon vegyetek részt!

Végül szeretnék köszönetet mondani a Bakonysárkányi Önkormányzatnak, amiért jelentős anyagi áldozatot vállalt és felújíttatta az iskolai sportpályát. Használjátok minél többet! Köszönjük az önkormányzatnak a felsős folyosó festését is, Anita néninek pedig a Fekete István-os képet. Mindennek köszönthetően megint szebb környezetben tölthetitek a mindennapokat.

WP_20140829_003

Az új tanévre mindenkinek sok sikert kívánok!

Benisné Manner Melinda, intézményvezető

Az ünnepség végén településeink vezetői, Ősz Ferenc és Tóth János polgármester, valamint Reményi Imre alpolgármester nemzetiségi hagyományaink szerint ajándéktölcsérrel köszöntötték az első osztályos tanulókat.

IMG_9936 IMG_9940

IMG_9946

 

Jó hírrel indult az idei tanév a harmadik osztályosok számára: két új tanuló csatlakozott hozzájuk, így 25-re nőtt a létszám.

Ami azonban a közösség szempontjából öröm, az a nyelvórákon hátrány, hiszen ekkora csapatban könnyű "elbújni". Előfordulhat, hogy valaki egész órán nem jut szóhoz, nem gyakorolja az idegen nyelvet.
Ezért tanév első német órája egyben az utolsó közös óra is volt. A tanulók megmutathatták, mi mindent tanultak eddig és megismerkedhettek Zsófi nénivel, iskolánk új német tanárával. Az ő érkezésének köszönhetően a harmadikosoknak az idei tanévtől két külön csoportban, ideális létszámban tanulhatják a németet.

Szabó Magdolna, német nemzetiségi tanár

IMG-20140901-07448

Az idei tanévet az iskola alsós tanulói egy igazán érdekes színházi előadással nyithatták.

Az Európa Gyermekszínház bemutatásában az Erős Anna és Édes Pista c. interaktív darabot nézhették meg a Faluházban.

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a műsort. A községbe már visszatérő színészpáros ügyesen vonta be az előadásba a gyerekeket, ami valamennyijüknek nagy élményt nyújtott.

Alsós Munkaközösség

01 02

03 04

Testvértelepülésünk, Bulhary meghívására két napos programon vettünk részt a hétvégén. Szombaton Csehország, Szlovákia és Magyarország csoportjai mutatkoztak be egy kulturális program keretében. Iskolánkat a hatodik osztályosok képviselték, akik fergeteges táncot adtak elő.

IMG_3853 IMG_3860

IMG_3882 IMG_3884

A közönség vastapssal hálálta meg a szép produkciót. A tanulókat Molnár Gábor tánctanár készítette fel és két hetedikes lány is részt vett az előadáson.

IMG_3812 IMG_3851

A diákokat elkísérte Benis István osztályfőnök, Benisné Manner Melinda intézményvezető, valamint Rumán Sándor és Prosszerné Benczik Edit pedagógusok is. A házigazdák nagy szeretettel gondoskodtak róla, hogy mindenki jól érezze magát. Az első ebéd igazi cseh specialitás volt: knédli, káposzta és sült hús.

IMG_3802

A sok finom étel mellett vidám hangulatú esti programon is részt vehettünk. Az esemény egyik különleges színfoltja volt a vasárnapi kastélylátogatás. A Lednice-kastély a világörökség része, Csehország leglátogatottabb műemléke. Nem csoda, hogy nekünk is tágra nyílt a szemünk, amikor megláttuk és részt vettünk a magyar nyelvű vezetésen. Végül még a pálmaházban tettünk egy sétát, megtekintettük a 400 éves pálmafát is.

IMG_3961 IMG_3993

A kirándulás nagyszerű volt, szívesen emlékszünk vissza a tánccsoport sikeres előadására, a jó hangulatú mulatságra és a cseh látnivalókra.