Tájékoztatjuk a szülőket, hogy az oktatási államtitkárság útmutatója szerint a tanulók a tankönyveket az első tanítási napon osztályfőnöki óra keretében vehetik át. Az átvétel feltétele az ingyenességre való jogosultság fennállása, illetve a tankönyves csekkek befizetése. Aki nem határidőre fizette be a tankönyvek árát, az első napon az átvételkor be kell mutatnia a csekket. Aki a tankönyvrendeléskor ingyenes jogosultságot igazolt, de közben lejárt a jogosultsági idő, annak azt kell igazolni, hogy újra jogosulttá vált, ellenkező esetben meg kell térítenie a tankönyvek árát.

Emlékeztetőül a jogosultságokról:

Első osztályban mindenki ingyen kapja a tankönyveket.

A nemzetiségi tankönyveket ingyen kapják a gyerekek.

2-8. osztályban az SNI tanulók, a tartósan beteg tanulók, a 3 vagy többgyermekes családban nevelkedők és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők kapnak ingyen tankönyvet.

 

Figyelem!

Az ingyen tankönyvek könyvtári példányok, melyeket az iskolának 4 évig kell megőrizni és az új diákoknak továbbadni. Az érvényes jogszabályok alapján a könyvtári (ingyenes) példányokért a tanuló és szülője felelősséggel tartozik, az abban okozott kárt, rongálást tanév végén meg kell téríteni, illetve a tankönyveket a könyvtárba vissza kell adni.

 

Mikor kell tehát a tankönyv átvételéhez igazolást hozni?

1. Ha augusztus 15 után fizette be a szülő a csekket.

2. Ha lejárt a korábban bemutatott ingyenes jogosultság (pl. GYVK, tartós betegség). Ebben az esetben vagy a meghosszabbítást kell igazolni, vagy térítést kell fizetni.

 

Tanévnyitó az első tanítási napon a tanórák megkezdése előtt lesz.

Első tanítási nap: szeptember 2., hétfő.

A buszok indulásáról és a tanévnyitó pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk önöket. Kérjük kísérjék figyelemmel honlapunkat és a hirdető táblákat!

 

Benisné Manner Melinda, igazgató

Kedves Tanulók, Szülők! Tisztelt Vendégek!

Ma, 2013. szeptember 2-án egy olyan tanévet nyitunk meg, amely sokunk számára emlékezetes marad. Ma lép életbe ugyanis az új köznevelési törvény legtöbb rendelkezése. Ahogy sorra vesszük az újdonságokat mégis azt gondoljuk ezek közül iskolánkban eddig is több dolog megvalósult.

Nézzük csak! Bevezetjük az erkölcstanoktatást. Nevelési, oktatási alapértékeinket eddig is két szóban foglalhattuk össze: ERKÖLCS és TUDÁS. A jövőben is ezekre az értékekre helyezzük a hangsúlyt, örülünk, hogy mindezt egy külön tantárgy keretében is támogathatjuk.

Foglalkozásokat fogunk biztosítani délután 4-ig. Ahogy tettük ezt eddig is. Változatos szakkörök, fejlesztések, korrepetálások és napközi várja ezután is a gyerekeket.

Mindennapos testmozgás. Két évfolyamon már az előző tanévben bevezettük. Most újabb két évfolyam kapcsolódik ehhez a programhoz, a többieket pedig a testnevelés órák mellett idén is sportköri foglalkozások várják.

Azt gondolom, hogy iskolánkban évek óta olyan nevelési elvek mentén folyik az oktatás, és olyan színes programkínálattal rendelkezünk, amelyhez képest nem jelent gyökeresen újat a köznevelési törvény életbe lépése. Abban, hogy jó úton haladunk mi sem erősít meg jobban bennünket, mint hogy évről évre egyre több új szülő és diák van, aki bennünket választ. Köszönjük a bizalmat!

Azért megjegyezzük a mai dátumot, hiszen mégiscsak egy új tanévet kezdünk meg, a kezdet pedig mindig egy kicsit nehéz, izgalmakkal teli. Mindannyiunk közül pedig a legemlékezetesebb annak a 22 tanulónak lesz a mai nap, aki első osztályosként kezdi meg nálunk a tanulmányait. Nézzük meg együtt milyen ügyesek, bizonyítani fogják, hogy érettek az iskolakezdésre.

9 11

Az új tanévben új pedagógust is köszönthetünk Molnárné Szőke Ágnes tanítónő személyében. Iskolatitkárunk pedig Cseszneg Anikó lesz. Az 1-2. osztályban tanítópárok oktatnak. Elsőben Smid Márta, az ötödikben Benis István lesz az osztályfőnök, a többi évfolyamon változatlan az osztályfőnökök személye.

Az új tanévben új környezetben várunk benneteket. Elkészültek a karbantartási munkák, az alsó tagozaton minden tantermet kimeszeltünk, a folyosón Gyüsziné Rohonczi Anita tanítónő irányításával kedves mesefigurákat festettek pedagógusaink.

28 29

A felsőben több tanteremben végeztünk tisztító meszelést, a folyosón pedig már látható a Székely Emese tanítónő vezetésével készült kerámia DICSŐSÉGFA. Azt szeretnénk, ha tanulóink törekednének arra, hogy felkerülhessenek a fára. Akik jól teljesítenek, és eredményesen szerepelnek a megmérettetéseken felkerülhetnek a virágzó fára és örökül hagyhatják nevüket, fényképüket az utódok számára.

IMG_0752

Összességében egy hónapig dolgoztak a pedagógusok a nyári szünetben azért, hogy zökkenőmentesen, szép környezetben kezdődjön a tanév. Mindezt a Bakonysárkányi Önkormányzat is segítette. Ezen kívül pedagógusaink Erzsébet táborba is elvitték az oda jelentkező diákokat. Márti, Zsuzsa és Tündi néni vigyázott a gyermekekre a táborban, Gábor bácsi pedig táncot oktatott nekik. Örömmel vettük, hogy a táborozókon kívül sok diák töltötte hasznosan a nyári szünidőt: rajzversenyre készültek, futóversenyen vettek részt vagy kerékpártúráztak.

A tanévnyitó végén az első osztályos diákokat – nemzetiségi hagyományok szerint – ajándéktölcsérrel köszöntöttük. Az akai diákoknak Reményi Imre alpolgármester, a bakonysárkányiaknak Ősz Ferenc polgármester, a vérteskethelyieknek Tóth János polgármester adta át a tölcséreket.

12 13

14 15

A tanévnyitó utáni osztályfőnöki órán vehették át a diákok tankönyveiket.

Már az első tanítási napon érdekes program várta a gyerekeket. A tornateremben vadászbemutató és rajzkiállítás volt. Iskolánk és óvodánk tanulóinak, valamint a csehországi és szlovákiai testvértelepülések diákjainak rajzait lehetett megtekinteni. Ezen kívül vadállatok preparátumait és vadászati fényképeket láthattak tanulóink. A kiállítást a Bakonysárkányi Önkormányzat szervezte. A diákok élvezettel szemlélték a nagy vadakat és mélyítették természeti ismereteiket.

20 26

27 22

Szeptember 17-én, kedden 17 órától szülői értekezletet tartunk.

Az értekezleten az új tanév feladatairól, a tanulmányi munkáról, az őszi iskolai programokról lesz szó.

Az osztályok szülői értekezlete után lehetőség nyílik az egyéni problémák megbeszélésére a szaktanárokkal is.

Az osztályok értekezletei a tanulók tantermeiben lesznek.

 

Autóbuszok indulása a szokásos megállókból:        Visszaindulás:

Felsődobosról 16.30                                                   Felsődobosra 17.50

Akáról 16.45                                                               Akára 18.10

Vérteskethelyről 16.45                                             Vérteskethelyre 18.10

Iskolánk 1-2. osztálya is részt vesz a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kölyökatlétika programjában. A program célja, hogy a gyerekek számára a testnevelés óra széleskörű és változatos legyen. Ezt segíti a változatos, érdekes, könnyen kezelhető eszközök használata és a feladatok kisebb csoportokban való végrehajtása.

A színes, teljesen balesetmentes eszközök vonzzák a gyerekek tekintetét és arra késztetik, hogy minél ügyesebben végezzék a feladatokat.

Öröm látni a sok mosolygós arcot, amint birtokba veszi heti egy tesiórán a sok-sok fejlesztő eszközt.

A fényképeken gyermek gát, koordinációs létra, keresztszökdelő szőnyeg, szlalomrudak, váltókarikák láthatók használat közben.

Bakonysrkny-20130918-03150 Bakonysrkny-20130918-03166

Bakonysrkny-20130918-03171 Bakonysrkny-20130918-03183

Bakonysrkny-20130918-03186 Klykatltika

Molnárné Szőke Ágnes, tanítónő