Benis István

Teleki Pál emlékérem

2015 májusában Benis István tanár úr második alkalommal kapta meg a Teleki Pál emlékérmet. A rangos díjat az alkalomból vehette át, hogy az utóbbi tíz évben ő juttatta a legtöbb diákot az országos döntőbe.

IMG_1802

 

Öveges József-díj

Iskolánk pedagógusa, Benis István 2014. november 14-én Öveges József-díjat vehetett át a Komárom-Esztergom Megyei Közoktatásért Közalapítványtól. Az elismerést minden évben 3 tanár kapja, a megyében végzett kiemelkedő pedagógiai munkáért.

A díjat Kálmán Attila kuratóriumi elnök, korábbi oktatási államtitkár adta át. Az ünnepségen az alábbi mondatok hangzottak el.

03

Benis István pedagógiai életpályáját 26 éve kezdte az Ácsteszéri Táncsics Mihály Általános Iskolában. 20 éve a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola pedagógusa. Földrajzot, természetismeretet, és technikát tanít, informatikai ismereteit szakköri formában adja át a tanulóknak.

Földrajztanárként mindig kiemelt hangsúlyt helyezett a tehetséggondozásra, a versenyeztetésre. Mindezt kiváló eredménnyel tette. A Teleki Pál Földrajz és a Kaán Károly Természetismereti Versenyek országos döntőjére 14 diákot juttatott el Komárom-Esztergom megye képviseletében. Az országos döntőkön is jól szerepeltek diákjai. Ötödik, hatodik és második helyezést is értek el.

Fenti versenyek megyei döntőjén összesen 36 dobogós helyre juttatott diákokat. Ez annál is inkább figyelemre méltó, hogy egy 140 fős kisiskolából kerültek ki a versenyzők, akiknek 30%-a hátrányos helyzetű volt.

Pályája során mindvégig törekedett a szakmai, módszertani megújulásra, ennek érdekében négy diplomát is szerzett. Nemcsak iskolájában vesz részt az innovációs munkában, számos más intézménnyel, szakmai szervezettel működik együtt az oktatás megújítása érdekében. A közelmúltban a Pannon Egyetem oktatóival vett részt a kerettantervek elemzésében, módosítási javaslatok megfogalmazásában.

Tantestületének elismert tagja. Tanítványai hálásak a sok tanórán kívüli programért, melyeket fáradhatatlanul szervez a természet megszerettetése és a közösség összekovácsolása érdekében.

 

Teleki Pál emlékérem

2007 májusában Teleki Pál emlékérmet kapott Benis István tanár úr, annak elismeréseként, hogy a földrajzverseny országos döntőjébe ötödik alkalommal készítette fel sikeresen tanítványait.

IM000001

Benis István további elismerései, oklevelei

Elismerő oklevél a „Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny országos döntőjén tanítványa sikeres felkészítéséért” 3 alkalommal, 2010, 2012, 2015

Elismerő oklevél a „Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyért végzett több éves eredményes felkészítő munkáért” 2 alkalommal, 2012, 2015

Elismerő oklevél az „MTT Teleki Pál Országos Földrajz-földtan versenyért végzett eredményes munkája elismeréséül” 11 alkalommal, 2000, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015

Elismerő oklevél a „Magyar Természettudományi Társulat Teleki Pál Országos Földrajz-földtan versenyén elért kiemelkedő teljesítményért” 3 alkalommal, 2011, 2012, 2014

Oklevél a „MOZAIK Országos Földrajz Versenyen tanítványa által elért első helyezésért”, 2012

Oklevél a „MOZAIK Országos Természetismeret Versenyen tanítványa által elért első helyezésért”, 2013

 

Benisné Manner Melinda

Különdíj

A Budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumban Dr Dobos Krisztinától vehetett át oklevelet iskolánk igazgatója, Benisné Manner Melinda 2001 áprilisában. A különdíjat a "Millenniumi ünnepségünk" pályázaton nyerte el.

 

Polgármesteri dicséret

2006 decemberében iskolánk igazgatja, Benisné Manner Melinda polgármesteri dicséretben részesült az általános iskola működtetésével kapcsolatban kifejtett szervező tevékenysége elismeréséül.

 

Községi elismerés

2010 decemberében iskolánk igazgatója elismerő oklevelet vehetett át a település polgármesterétől az iskola működtetésében végzett kiemelkedő munkája elismeréséül.

 

Mór Mária

Elismerő oklevél sikeres versenyfelkészítésért

IMG_1539

Iskolánk matematika tanára, Mór Mária sikeres tehetséggondozó munkájáért, a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei döntőjére való eredményes felkészítéséért elismerő oklevelet kapott 2009 márciusában. Két tanítványával vett részt a tatai díjátadón, akik második, illetve harmadik helyezést értek el.

 

Rumán Sándor

Tankerületi elismerő oklevél

Rumán Sándor elismerő oklevelet kapott Kolonics Éva tankerületi igazgatótól 2015 júniusában eredményes pedagógiai munkájáért.

 

Székely Márton

Tankerületi elismerő oklevél

Székely Márton elismerő oklevelet kapott Kolonics Éva tankerületi igazgatótól 2015 júniusában eredményes pedagógiai munkájáért.

 

Elismerő oklevél sikeres versenyfelkészítésért

zrinyi4

Iskolánk matematika tanára, Székely Márton sikeres tehetséggondozó munkájáért, a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei döntőjére való eredményes felkészítéséért elismerő oklevelet kapott 2011 márciusában. Két tanítványával vett részt a tatai díjátadón, akik második, illetve hetedik helyezést értek el.

 

Székely Emese

A Fekete István-díjat a 2016-2017-es tanévben iskolánk tanítónője, Székely Emese kapta, aki közel negyven éve van a pályán és 27 éve dolgozik intézményünkben. Osztálytanítói munkájából a legkiemelkedőbb a gyermekekre gyakorolt hatása, az olvasóvá nevelés. Pedagógusként kiváló szervező munkáját, kreativitását kell megemlíteni. A tanulók színpadra állításában éppen annyira sikeres, mint a mesemondó versenyek szervezésében. Még sokan emlékszünk a 100 év, 100 vers, 100 gyerek címmel rendezett nagysikerű műsorára is. Az utóbbi 10 évben elkötelezetten dolgozott az alkotópadlás kerámiaműhelyében. Nemcsak látványos kiállításokon csodálhattuk meg az irányításával készített alkotásokat, hanem immár sok család otthonát és az iskola falait is díszítik a szép és praktikus tárgyak.

IMG_4500