Táncos nyitóműsor

Ötletes jelmezek

Just Dance!

Sok-sok tombola

Finom sütemények, üdítő

Köszönjük a 8. osztálynak a szuper szervezést, a szülőknek a segítséget és minden támogatónknak a tombola és sütemény felajánlásokat!

A jótékonysági program - több évtizedes hagyomány szerint - a ballagó diákok évvégi kiadásait hivatott támogatni.

 

 

 

 

Igazán szívmelengető érzésben lehetett része annak, aki elfogadta meghívásunkat iskolánk ünnepi, karácsonyi műsorára. Márpedig nagyon sokan elfogadták, hiszen zsúfolásig megtelt a Faluház.

Gyermekeink igen színvonalas, az ünnephez méltó műsorszámokkal teremtettek varázslatos hangulatot.

Hetedik osztályos tanulóink egy különleges műsorszám keretében hozták el a születés történetét. Árnyjáték formájában mutatták be a karácsonyi csoda históriáját. Felkészítők: Benis István és Molnár Gábor pedagógusok.

 

 

Iskolánk szinte legfiatalabb korosztálya, a második osztályos kisdiákok első alkalommal vállalkoztak egy igazi színpadi előadásra, egy mesejátékra. Műsorukból az is kiderült, hogyan ünneplik az állatok a karácsonyt a kiserdőben. Felkészítők: Szőke Ágnes és Balog Mária tanítónők.

 

 

Énekkarosaink szebbnél szebb dalokon keresztül adtak át csodálatos karácsonyi gondolatokat. A tanulókat felkészítette és zongorán kísért Tamaskovics Anikó tanárnő. Szólót énekeltek: Heller Krisztián, Marencsák Dorina, Hédl Anna, Kiss Brigitta, Varga Liza, Horváth Helga.

A gyermekek és felkészítőik nagyon ügyesek voltak. Szívből gratulálunk!

Köszönjük, hogy ilyen sokan megtiszteltek bennünket jelenlétükkel!

Köszönet minden iskolai dolgozónak a háttérmunkáért!

Intézményünk két épületében az elmúlt másfél évtizedben folyamatos volt a bővítés és a kisebb-nagyobb felújítás. Legutóbb, az elmúlt nyár folyamán, energetikai korszerűsítés keretében megújult a felsős épületben a villamoshálózat. Az elmúlt hetekben pedig teljes felújítás történt a lány mosdóban és részleges felújítás a fiú mosdóban. A beruházás következtében a lány mosdóban közel duplájára emelkedett a kabinok száma. Köszönjük a Tatabányai Tankerületi Központnak, hogy figyel igényeinkre, és támogat bennünket!

Hétfőn birtokba is vehetik a diákok a felújított mosdókat. Már szemrevételezték, és nagyon tetszik nekik.

Köszönjük a tanulók türelmét is, hiszen fegyelmezetten viselték a felújítással kapcsolatos átmeneti nehézségeket.

Íme néhány kép a felújításról.

 

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel két nagyobb tűzgömb is felvillant hazánk felett. Az első fényes tűzgömb 2 óra 21 perckor tűnt fel az égen, melyet Budapestről is jól lehetett látni. Csütörtökön hajnali 4 óra 33 perckor pedig egy újabb tűzgömb ragyogott fel az égen, ezúttal a Dunántúl északi részén élők lehettek szerencsések, hogy megpillantsák a világűrből érkezett látogatónkat.

EZ UTÓBBIT ISKOLÁNK KAMERÁJA RÖGZÍTETTE!

A tűzgömbök nagy valószínűséggel a Taurida meteorrajhoz tartoztak, bár a napokban már egy-egy Leonida meteor is feltűnhet az égen. Ezekben a napokban tetőzik az Északi és a Déli Tauridák raja egy hét különbséggel, bár a maximumuk nem kiugróan nagy. Jellemzően ezek lassú mozgású meteorok, ezért látványosabbak is. A Tauridák között néha előfordulhatnak nagyon fényes, akár nappali világosságot előidéző tűzgömbök is, melyek élénk zöld színben pompáznak. Forrás: időkép honlapja.

Köszönjük Buda Bálint tanulónknak az észrevételt, aki lelkesen követi az "égi eseményeket"!