Foci az okospadlón, tánclépésekre programozott EDBOT robot, angolul kommunikáló humanoid robot, KUKA robotkarok, 3D tervezés és nyomtatás, menekülés a szabadulószobabából…

Iskolánk 21 tanulójával jártunk ma Székesfehérváron, az Alba Innovárban. A digitális élményközpont célja, hogy az iskolások robotok és okoseszközök használatával ismerhessék meg a digitalizáció világát. A központ missziója még, hogy megtanítsa az odalátogató gyerekeket az algoritmikus gondolkodásra, valamint fejlessze azon készségeiket, melyek elengedhetetlenek lesznek a jövő munkaerőpiacán.

Több program közül választhattunk. Voltak olyanok, amelyeket tanulóink egy része már ismert, mert iskolánkban tanulta: Scratch, Microbit, LEGO Mindstorm EV3 robotok programozása (erre büszkék is voltunk). Mi elsősorban olyan eszközöket, tevékenységeket választottunk, amivel intézményünkben nem, vagy csak ritkábban találkoznak a gyerekek:

1️⃣ EDBOT – kifinomult mozgásra képes robot

2️⃣ Dobot Magician robot – ipari környezet szimulálása

3️⃣ Pepper - humanoid robot

4️⃣ Parapark - szabadulószoba

5️⃣ UbTech Alpha1 – humanoid robot

6️⃣ WizeFloor – érintésre reagáló okospadló

7️⃣ 3D tervezés és nyomtatás

 

 

 

A teljes szakmai program ingyenes volt a tanulók számára, mert a belépőt, a foglalkozásvezetést és az utazást az NTP-MTTD-20-0015 azonosítószámú, nyertes pályázatunkból fizettük.

A programot szervezte, és a tanulókat kísérte: Benis István, Benisné Manner Melinda, Székely Márton. Köszönet munkájukért!

Támogatás összege: 1 500 000 Ft