Április 9-én tartották a Teleki Pál Földrajz- Földtan Verseny megyei döntőjét Lábatlanon. A jelentkező 232 versenyző közül iskolánkból négy tanuló jutott be a megyei döntőbe. A hetedik és nyolcadik osztályosok versenyében összesen 52-en mérték össze tudásukat.

 

 A megyei döntőn iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek. A hetedik osztályosok közül Kertész Soma első, Wellner Bence harmadik és Ziska Vivien negyedik helyezett lett. A nyolcadikos mezőnyben Mayer Annamária ötödik helyet szerzett.

Az utóbbi tíz évben iskolánk tanulói közül kilencen szereztek első helyet, hatan másodikat, öten pedig harmadikat a Teleki verseny megyei döntőjében. Az összes lehetséges dobogós helyek egyharmadát, az első helyek majdnem felét megszereztük. Az országos döntőben a lehetséges 20 esetből 9 alkalommal iskolánk tanulója képviselte Komárom-Esztergom megyét.

 

Soma Oliver

 

A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei döntője április 16-án volt Tatabányán. Az iskolai forduló 342 tanulójából 49-en jutottak tovább és mérték össze tudásukat. Iskolánkból Benis Olivér vett részt a versenyen, aki a megyei döntőben első helyet szerzett.

Májusban a Teleki versenyen  Kertész Soma 7. osztályos tanulónk, a Kaán versenyen Benis Olivér  6. osztályos diákunk képviseli megyénket. A földrajzverseny  országos döntőjét  Balatonalmádiban, a természetismeretit Mezőtúron szervezik.