Bakonysárkányi sváb ház az országos nemzetiségi rajzpályázaton

Az idei országos nemzetiségi rajzpályázatra csaknem ezer pályamunka érkezett . A legjobbnak ítélt 52 alkotásból az Országgyűlés Irodaházában nyílt kiállítás, melynek ünnepélyes megnyitójára a díjazottak is hivatalosak voltak. Jutalmukat Soltész Miklós államtitkár úrtól, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok és egyéb nemzetiségi szervezetek képviselőitől vehették át a gyerekek.

WP_20170215_11_49_25_Rich

A díjazottak között volt Salamon Bence negyedik osztályos tanuló is, aki a bakonysárkányi sváb házat örökítette meg különleges technikával: ceruza és filctoll használata mellett természetes anyagok ragasztásával is gazdagította a képet. Az épületet nem csak kívülről ábrázolta, hanem felülnézeti rajzzal is kiegészítette az alkotást, amin a ház belső elrendezése látható német feliratokkal.

WP_20170215_10_25_32_Rich

A díjazott pályamunkákból rendezett kiállítás két héten át lesz megtekinthető az Országgyűlés Irodaházában azzal a nem titkolt szándékkal, hogy országunk vezetői számára is szem előtt legyen a magyarországi nemzetiségek ügye.

Szabó Magdolna, német nemzetiségi tanár