…ÉVFORDULÓT ÜNNEPELNEK, MESÉLNEK, VERSENYEZNEK, ADOMÁNYOZNAK

18. alkalommal találkoztak a „SÁRKÁNY” nevű települések tanuló. Az első mesemondó találkozón iskolánk diákjai egy 6 méter hosszú sárkánnyal üdvözölték a vendégeket és tették emlékezetessé a programot. Azóta sok közös élmény született. A találkozók többsége neves mesemondók előadásával kezdődött. Vendégünk volt már Berecz András, Agócs Gergely, Kóka Rozália, Budai Ilona, Szabó Anna, Fábián Éva, Balázs Ágnes, hogy csak néhányat említsünk a sok közül. Az előadást minden alkalommal a tanulók mesemondó versenye követte. Gyakran a pedagógusok szakmai beszélgetésére is sor került. Ebben az évben, a mesemondó találkozó „nagykorúvá válását” ünnepeltük, és - a Benedek Elek évforduló kapcsán - az író meséit mondták a versenyzők. A megmérettetés előtt Pintér Zsolt mesemondó varázsolta el a közönséget előadásával.

 

Bakonysárkány, Bősárkány, Szilsárkány (Szil) iskoláinak jó kapcsolatát igyekszünk megőrizni. Ezt segítette ebben az évben a nyugdíjas klub adománya is, amivel egy bajba jutott szilsárkányi családot támogattak. Köszönjük figyelmességüket!

Iskolánkat a versenyen tíz diák képviselte, akik ügyesen felkészültek és szépen szerepeltek. Dicséret érte az alábbi tanulóknak: Nyári Amanda, Balogh Vanda, Tárkányi Viktória, Schmerl Kira, Pekács Melánia, Horváth Alíz, Dezső Dorina, Egri Noel, Csóka Emerencia, Szadai Zsófia.

Nagyon gratulálunk a helyezést elért tanulóinknak! Büszkék vagyunk rájuk.

1-2. osztályos korcsoport: Balogh Vanda 2. helyezés, Nyári Amanda és Tárkányi Viktória 3. helyezés.

3-4. osztályos korcsoport: Egri Noel 3. helyezés.

 

5-8. osztályos korcsoport: Szadai Zsófia 3. helyezés.

 

Köszönjük a könyvtár dolgozóinak, hogy a verseny egyik helyszínét biztosították!

Benisné Manner Melinda, igazgató