Iskolánk felsős tanulói számára november 10-én két témában tartott előadást a Kisbéri Rendőrkapitányság munkatársa, Kozicz Renáta. Az előadásokon részt vett Magyar Zoltán, iskolarendőr is.

Az első téma az Internetbiztonság, a felelős internethasználat volt. A világháló egyre sűrűbben átszövi életünket. Rengeteg előnye mellett veszélyeket is rejt, és sajnos jó alkalom a kevesebb élettapasztalattal rendelkező, befolyásolható korosztályok megrémítésére, kihasználására. A vitathatatlanul hasznos alkalmazásokat, üzenetküldő szolgáltatásokat és közösségi oldalakat az anonimitást kihasználva sok rosszindulatú, destruktív ember is használhatja adathalászatra, befolyásolásra, anyagi haszonszerzésre. Az előadó minden résztvevő tanuló figyelmét felhívta a biztonságos internetezés alapszabályaira, a lehetséges veszélyekre és elmondta hogyan lehet azokat megelőzni.

Kozicz Renáta a második előadás során az emberi szervezetre káros anyagok elkerülésére biztatta a résztvevőket. A káros szenvedélyek lehetséges következményeit videókkal szemléltette. A közvetlen hangnem és a szemléletes videók felkeltették a tanulók érdeklődését. Reményeink szerint mindkét témában eredményes lesz preventív szándékunk.