Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, a Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetettje két alkalommal november 5-én és 8-án tartott tanulóinknak előadást az operáról.

Az első előadáson Benisné Manner Melinda, igazgatónő köszöntötte és méltatta munkásságát. Az előadás autentikus környezetben zajlott, hiszen a művésznő színházi öltözőt rendezett be díszletként.

Pitti Katalin, az opera nagyköveteként rendkívül fontosnak tartja a tanítást, az opera népszerűsítését. A tanítás pedig szent kötelesség, mert "...amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg! Szabad vagy a kövektől az étherig, de jajj neked, ha magadnak tartod meg!" -Hamvas Béla szavaival vallja a művésznő ars poétikáját.

 

Előadásain először az alsó tagozatosoknak, majd a felsősöknek mesélt munkásságáról, a „számára elrendelt feladatokról”. Végigment a zenetörténet főbb állomásain, beszélt Kodály és Bartók munkásságáról és persze az operáról, legfontosabb szerepeiről. Példát mutatott a hangképzés különböző módjairól és többszőr megcsillantotta csodálatos hangját.

Tanulóink rendkívüli türelemmel hallgatták végig előadásait. Ügyesen válaszoltak kérdéseire, melyet kis kosárkájából vett csokoládéval is honorált. Köszönet az előadásokért!