Szeptember 27-én a szép, napsütéses délelőttöt kihasználva gyalogtúrára indultunk az alsó tagozatos tanulókkal. Az immáron hagyományossá vált Fekete István Emléktúrán alaposabban megfigyeltük a körülöttünk lévő növényeket és állatokat egyaránt. Állomásaink során különböző érdekes feladatok vártak a gyerekekre.

A sorompóhoz érve egy kicsit megálltunk és elénekeltük vonatos dalunkat, amely már szintén a hagyomány részét képezi. Német szavak gyűjtésével megmutatták egymásnak, hogy az évek során hogyan bővült a szókincsük, kedvet csinálva ezzel első osztályosainknak.

 

Következő állomásunkon az ősz egyik jellegzetes növényéről, a galagonyáról beszélgettünk. Ha már galagonya, természetes elszavaltunk Weöres Sándor versét is.

 

Útunkon továbbhaladva nemcsak a lábakra, hanem a kezekre is nagy szükség volt. Őszi termésekkel, mogyoróval, gesztenyével, makkal kellett a céltábla közepébe találni.

Célunkhoz érve egy kicsit megtorpantunk. A tóparton, ahol mindig meg szoktunk pihenni, nagy munkagépek dolgoztak. Szerencsénkre egy pár percben elmagyarázták nekünk, hogy mi is történt ott valójában, miért folynak ekkora munkálatok a környéken

 

A túra mindenki számára fárasztó volt, azonban a mozgás, a tapasztalatok és az élmények gyűjtése kárpótolt mindenért.

 

 

Krichó Krisztina

tanító