Iskolánkban mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a természeti nevelésre. A fenti mottó jegyében szerveztük meg hagyományos őszi alsó tagozatos kirándulásunkat itt helyben, Bakonysárkányban. Októberben egy szép őszi napon felkerekedtünk, hogy tantermi kereteken kívül a szabadban figyeljük meg az őszi természetet.  Utunk első állomása a sorompónál volt, ahol magyar és német vonatcsalogató dalt énekeltünk. Így játékosan ismételtük át, hogy hogyan kell biztonságosan átkelni a sorompónál.

WP_20151001_006

Az út tovább a nagyra nőtt kukoricák között folytatódott. Izgalmas volt megtapasztalni, hogy ténylegesen mit jelent a 1,5-2 méteres magasság, milyen jól el lehet benne bújni. Alkalmunk nyílt állatnyomok megfigyelésére is, sokan maguktól felismerték az őznyomokat.

WP_20151001_09_23_07_Pro

Tízórai időre értünk fel a régi sportpályára. A finomságok elfogyasztása után környezetismereti és német nyelvű foglalkozást tartottunk. Majd kezdetét vette a játék délelőtt.  Hat helyszínen különböző szabadtéri játékokkal ismerkedtek a gyerekek. A testnevelési játékok mellett környezetismerethez, anyanyelvi neveléshez, német nyelvhez kapcsolódó játékok is helyet kaptak.

IMG_4490 IMG_4496

IMG_4471

Kellemesen elfáradva, élményekkel feltöltődve más útvonalon indultunk vissza az iskolába. Most kicsit hosszabbnak és fárasztóbbnak tűnt a séta, mint reggel. De gesztenyeszedés közben mindenki új erőre kapott.

Örülünk, hogy az időjárás lehetővé tette ezt a szép programot.

Szőke Ágnes, tanító