Szokatlan program helyszíne volt iskolánk pénteken: felsős tanulók bontottak sátrat falai között.

Az ötlet kezdeményezői maguk a diákok voltak, akiknek a nyolcadikos Benczik Petra vezetésével először nyílt alkalmuk saját maguk által kezdeményezett közösségi program megvalósítására. Eredetileg az iskolai füves pályán került volna sor a sátorozásra. A tervezett programok között szalonnasütés és éjszakai focibajnokság szerepelt.

A várva-várt nap azonban özönvízszerű esővel köszöntött ránk, elmosva minden kinti programot. Így szorultak be a gyerekek iskolánk falai közé, ahol egy különleges hangulatú, izgalmas éjszakát tölthettek el.

A programnak erős közösségformáló szerepe volt. Már a tervezése során is megtapasztalhatták a gyerekek az egymással és a felnőttekkel való együttműködés hasznát és nehézségeit is. Jó érzés volt segítséget kapni de szembesülni kellett azzal is, hogy a vállalt feladatok végrehajtása nem is mindig olyan könnyű.

A rendkívüli program közös átélése ezen a nem mindennapi helyszínen lehetővé tette, hogy a diákok egészen más szemszögből is megismerhessék egymást, mint a hétköznapok során. Teret kapott a találékonyság, segítőkészség, együttműködés, ki-ki megmutathatta kreativitását és kezdeményezőkészségét.

Az eső miatti körülményváltozást kellő rugalmassággal és ötletgazdagsággal kezelték a gyerekek. A vacsora elkészítésében mindenki részt vett, segítettek egymásnak a sátrak felállításában és szinte mindenkinek akadt egy kreatív ötlete az éjszaka tartalmas eltöltésére. A foci bajokságot csocsó helyettesítette és a sütés is megvalósult. Igaz, nem nyárson, hanem az iskola alkotópadlásának konyháján. Volt játék, beszélgetés, zene, tánc, éjszakai futás a betonos pályán és hálózsákos futóverseny. Aludni már nem is maradt idő.

IMG_8528 IMG_8531

IMG_8535 IMG_8552

Szabó Magdolna

a program felnőtt segítője