Iskolánk fontosnak tartja, hogy a gyerekek tanulmányait iskolán kívüli programokkal is segítse. Ezért megragadunk minden pályázati és egyéb lehetőséget. Ilyen a Határtalanul pályázat, amelynek keretében határon túli magyar lakta területekre szervezhetünk osztálykirándulást a 7. osztályosok részére. Ebben a tanévben sikeres pályázat kapcsán két másik iskolával együttműködve tudtuk elvinni tanulóinkat egy erdélyi tanulmányútra. A program során az alábbi településeket látogattuk meg: Nagyvárad, Kalotaszentmihály, Királyhágó, Torda, Torockó, Kolozsvár, Méra, Körösfő. A tanulmányútra előzetesen felkészültek a diákok és visszatérve közösen dolgozták fel az élményeket és együtt beszélték meg a tanulságokat osztályfőnökükkel.

IMG_1691 _9123575

A programon résztvevő tanulóink az alábbiakat írták a tanulmányútról:

Egy szép napon, mikor iskolánkban az osztályfőnökünkkel volt óránk, nagy bejelentésre készült. Az osztálytársaim és én nagyon megörültünk, mikor Gábor bácsi bejelentette, hogy elutazunk Erdélybe. Már hetekkel előtte készültünk, egy osztálytársamat gyönyörű szép népviseleti ruhába öltöztettük és sok érdekes filmet néztünk Erdélyről.

Farkas Melina

IMG_1701

Mikor elérkezett az a nap, hogy indulunk Erdélybe, nagyon korán keltünk és 5 óra körül elindultunk. Nagyon sokat utaztunk.

Pisch Erzsébet

Első nap, mikor megérkeztünk Románia területére, megálltunk Kolozsváron egy szökőkutas téren. Itt az idegenvezető mesélte, hogy régen ott híres épületek voltak, most pedig kisebb üzletek működnek az aljukban. Ezen a napon még megnéztünk két híres templomot és a Királyhágót is.

Malcsik Dorka

_9133634 _9133662

Második nap elmentünk Tordára. Itt megnéztük a hasadékot, és játszottunk is egy kicsit. Utána elmentünk a tordai sóbányába is. Nagyon jó volt. Bár nagyon sokat kellett lépcsőzni, de megérte. Ahogy mentünk le, egyre hidegebb lett. Lehetett itt sportolni, játszani és csónakázni is.

Heller Regina

Amikor mentünk vissza, egy helyen meg lehetett kóstolni a sót. Én megnyaltam, kép is van róla. Nagyon szép volt a sóbánya, nekem ez tetszett a legjobban.

Pongó Tímea

Második nap meglátogattunk egy iskolát is. Ott énekeltünk, és aki akart, az focizhatott. Aztán egy árvaházba is elmentünk. Elmesélték,  hogy élnek ott és megnéztük az állataikat. Nagyon jól éreztem magam.

Cseszneg Dorina

_9133752

A harmadik nap volt a legjobb dolgunk. Körösfőn jártunk. Ott egy olyan utca volt, amelyen végig vásárt lehetett találni. Nagyon sok játék, faragott bábok, ládák és régies tárgyak voltak. Körösfőn még egy fafaragó mesternél is voltunk. Nekem nagyon tetszett az Erdélyi út, remélem még sok ilyen helyre fogunk menni.

Varga Tamás

A tanulókat Molnár Gábor osztályfőnök és Rumán Sándor pedagógus kísérte el a tanulmányútra.