Iskolánk tavasszal lett regisztrált tehetségpont. Ezért meghívást kaptunk a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban október elsején megrendezett Tehetségpontok találkozójára.

IMG_1860

A szakmai előadások mellett Junior Templeton Fellow-ok is bemutatkoztak. Láthattunk és hallhattunk kiváló csellistát, szavalót, biológus jelöltet és fizikai, kémiai kísérletekben járatos fiatalokat.

IMG_1870

Iskolánk ez idáig két alkalommal nyert másfél-másfél millió forintot a természettudományos tehetségfejlesztésre a Nemzeti Tehetségprogram pályázatain.  A projektek keretében a szakmai műhelymunkán kívül egyhetes tábori programot is megvalósítottunk és járási szintű programmal, a Kutató Diákok Napjával zártuk azokat. Tulajdonképpen a Templeton programhoz hasonlóan lehetőség nyílt a diákoknak eredményeik, megfigyeléseik, mini kutatásaik bemutatására. Meggyőződésünk, hogy a természettudományos versenyeredményekhez fenti programok is hozzájárultak.

Ebben a tanévben a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat védőszárnya alatt valósítunk meg egy tehetségprogramot, melynek a költségvetése egymillió forint. Az összeget ez alkalommal is az NTP keretében nyert pályázatból finanszírozzuk. A projekt futamideje egy tanév és három területet ölel magába: kerámia készítés, fafaragás, néptánc tanulás.  A foglalkozások 30-30 órásak és egymást váltva valósulnak meg. A programokat vezető pedagógusok: Székely Emese, Benis István és Molnár Gábor. A tanév végén egy közös szakmai kirándulást szervezünk, az elkészített munkákat kiállítjuk és a megtanult táncokat bemutatjuk.

A programban összesen 30, az adott területen tehetséges tanuló vehet részt.

Hisszük, hogy iskolánkban egyetlen tehetséges tanuló sem marad tehetségfejlesztés nélkül és megfelelő segítséget kap pedagógusainktól képességeinek minél teljesebb kibontakoztatásához. Ebben a tanévben is sokat dolgozunk ezekért a célokért.

Benisné Manner Melinda, igazgató