Az utolsó napsütötte, meleg őszi napok egyikén ismét felkerekedtek az alsó tagozatos osztályok, hogy gyalogoljanak a természetben.Az előző évekhez hasonlóan idén is Bakonysárkányban túráztunk. Végig sétáltunk az iskolától a falu leghosszabb utcáján, a Béke utcán. Menet közben megfigyeltük a régi sváb házat, a falu utcáit jelző táblákat, a középületeket és a falu végét jelző táblát is. A falu határától már aszfaltos út és házak helyett erdő és szántóföldek mellett sétáltunk tovább. Minden évben nagy élmény átkelni a vasúti síneken és várni, hátha tényleg integethetünk az utasoknak, ahogy a kis dal szól.

Utunk végénél megfigyelhettük, milyen egy mesterségesen kialakított tó, megnéztük a tóhoz járó vadállatok nyomát és felfedeztük a kukoricasorok ritmusosságát. A túra és a megfigyelések során az érzékszerveinket is megmozgattuk: szép dolgokat láttunk, hallgattuk a természet hangjait, megérintettük és megszagoltuk a növényeket.

Visszafelé már hosszabbnak tűnt az út, már lassabban haladtak a lábak. Kellemesen elfáradva, de élményekkel és tapasztalásokkal gazdagodva tértünk vissza ebédelni az iskolába.

01 02

03

04

 

Szőke Ágnes

tanító