A vívás nem tartozik a túlzottan népszerű sportok közé. Különleges figyelmet, koncentrációs képességet és gyorsaságot igényel. Ennél fogva nem is mindenki alkalmas e nagyszerű sportág gyakorlására.

Ebben a tanévben iskolánk 3. osztályos tanulói heti egy órában részesülnek vívás oktatásban. A fegyelmezett munka, a kitartás és a pozitív hozzáállás meghozta gyümölcsét, részt vehettek Budapesten a Magyar Vívó Szövetség által szervezett találkozón, ahol egy hatrészes tudáspróba feladatait teljesítették. A feladatokat minden gyerek derekasan teljesítette, volt, aki érmet vagy ajándékot is kapott munkája eredményéért. Senki nem távozott üres kézzel: tornazsákban kisebb ajándékokat és pólót is kaptak.

 

Büszkeségünkre, egyik kis diákunk, Ősz Liza, aki versenyzett is, korosztályában országos 6. helyezést ért el. Gratulálunk teljesítményéhez!

Az egésznapos rendezvényen sok élményben volt részünk, rengeteg jó tapasztalatot szereztünk és találkoztunk Magyarország olimpikonjaival is. A késő délutáni hazaindulás ellenére tanulóink vidáman csacsogva, bár kissé fáradtan tárgyalták meg a nap eseményeit. Az élmény nagy volt, megérte!

 

                                                                                                     Székely Emese